Članak

Kongres NBL: Hadžibajrić poručio da je cilj još bolji izborni rezultat

Hadžibajrić je kazao da ideja NBL-a o izgradnji snažne i stabilne države jednakih prilika za sve njene građane bilježi konstantni rast.

SARAJEVU, (Patria) - Prvi Kongres Nezavisne bosanskohercegovačke liste čiji predsjednik Ibrahim Hadžibajrić, aktuelni načelnik Općine Stari Grad održan je danas u Sarajevu. Kongresu je prisustvovalo stotine delegata, članova stranje, brojni gosti. 

Na Kongresu je potvrđeno aktuelno Predsjedništvo stranke Hadžibajrić za predsjednika, dok su potpredsjednici Muhamed Ramović, Vehida Fazlić, Sead Džafić, Zlatko Hujić, Jusuf Arifagić, Lejla Begović-Hadžibajrić, Nermin Pećanac, Naida Delibašić, Šefik Bukalo, Emina Kiseljaković, Sinan Sinanović i Osman Mušić, a daans su izabrana i tri nova člana Edim Kadić, Slobodan Šoja i Sedin Spahić.

Predsjednik Hadžibajrić prezentirao je rezultate i aktivnosti stranke od osnivanja do danas. NBL je osnovan krajem septembra 2017. godine. 

Izraženo je zadovoljstvo postignutim rezultatima na prošlogodišnjim Općima izborima s obzirom da se radi o prvom nastupu ove političke opcije na nekim izborima u BiH. Istaknuto je da je političko stanje u BiH i dalje neprihvatljivo, te da se isto mora pod hitno mijenjati udruženim djelovanjem pojedinaca i organizacija sa novim vizijama, saopćeno je iz NBL-a.

Hadžibajrić je kazao da ideja NBL-a o izgradnji snažne i stabilne države jednakih prilika za sve njene građane bilježi konstantni rast.

"U samo dvije godine postojanja učinili smo velike stvari, postali smo značajan politički subjekt u nekoliko kantona, a cilj nam je povećati kapacitet i tako ostvariti još bolji rezultat na predstojećim lokalnim izborima za godinu dana“, kazao je predsjednik NBL-a.

#BiH