Članak

Parlamentarci ne rade, ali putuju: Špirić u Crnoj Gori

Ovogodišnji Cetinjski parlamentarni forum posvećen je temi „Parlament i mediji – realnost uzajamnih očekivanja“

SARAJEVO, (Patria) - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Špirić učestvuje na 21. Cetinjskom parlamentarnom forumu, koji se, u organizaciji Skupštine Crne Gore, danas i sutra održava na Cetinju.

Ovogodišnji Cetinjski parlamentarni forum posvećen je temi „Parlament i mediji – realnost uzajamnih očekivanja“, o kojoj će, tokom dvodnevne konferencije, stavove i mišljenja razmijeniti predstavnici parlamenata i medija iz regiona, kao i predstavnici nevladinih i međunarodnih organizacija.
Špirić, koji na konferenciju ove regionalne inicijative putuje na poziv predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića, obratiće se učesnicima u okviru sesije o odgovornosti parlamenata i javnih servisa u promociji kulture političkog dijaloga.

Iako, Parlament ne radi, jer SNSD odbija dati prijedlog svojih članova za parlamentrane komisije, zastupnicima ne smeta da putuju.
Državni parlamentarci u jednom četverogodišnjem mandatu potroše na službena putovanja skoro milion maraka iz budžeta, a od tog iznosa najveći dio odnosi se na put u inozemstvo.  

Mada Parlament BiH nije održao nijednu sjednicu nakon prošlogodišnjih izbora, to nije smetnja da parlamentarci obilaze razne destinacije i o trošku države upoznaju nove zemlje i ljude.

Da Parlament BiH ne mora ni raditi, ali da se trošenje novca itekako namjerava, pokazuje i plan o potrošnji 100.000 KM za usluge hotelskog smještaja za parlamentarce, kao i 70.000 KM za ugostiteljske usluge za delegacije i goste Parlamenta BiH.

 

#BiH