Članak

Vispak i Udruženje kuhara BiH pripremili najveću porciju Tarhane na Balkanu

Tarhana je staro tradicionalno jelo na kojoj su othranjene mnoge generacije.

SARAJEVO, (Patria) - Na platou Skenderija jučer je organizovano kuhanje 1.500 porcija Vispakove Tarhane u okviru ovogodišnjeg Sarajevskog Festivala Turizma.

To je ujedno i najveća porcija napravljenja na prostoru Balkana, a u pripremi su učestvovali kuhari iz Udruženja kuhara BiH. Posjetioci Festivala uživali su u ovom toplom tradicionalnom jelu, koje predstavlja sinonim i ponos bosanske kuhinje, saopćila je grupacija AS Holding.

Tarhana je staro tradicionalno jelo na kojoj su othranjene mnoge generacije. Riječ je specijalitetu bosanske kuhinje koji se pravi od domaće tjestenine i koji ima više
načina spravljanja ovisno o području u Bosni i Hercegovini, pa tako imamo: sarajevski, mostarski, jajački, bihaćki, ali i mnoge druge recepte za Tarhanu.

Jučer se pripremala jedinstvena receptura Vispakove Tarhane koja je dio trpeze Bosanaca i Hercegovaca već duži niz godina, a u kojoj su uživali brojni građani Sarajeva.

#Lifemagazin #Vispak #SarajevoTourismFestival #Tarhana #ASHolding