Članak

Stranka udruženih nezavisnih demokrata pristupila SDP-u BiH

Ovom prilikom je još jednom potvrđeno da je SDP BIH, kao najstarija politička partija i jedina istinska ljevičarska partija u BIH, uvijek otvarala vrata svim ljudima.

SARAJEVO, (Patria) - Shodno zaključku Glavnog odbora SDP BIH donesenom na posljednjoj sjednici održanoj 26. oktobra 2019. godine, jučer je u prostorijama GO SDP BIH Živinice održan radni sastanak delegacije SDP BIH u sastavu Elvir Karajbić, generalni sekretar, Dževad Hadžić, predsjednik KO SDP BIH Tuzla, Elvir Mahmuzić, sekretar KO SDP BIH Tuzla i Amila
Hodžić predsjednica GO SDP Živinice sa predstavnicima Stranke udruženih nezavisnih demokrata BIH (SUND BIH) i vijećnicima u Gradskom vijeću Živinice Hamdijom Numanovićem, predsjednikom SUND BIH, Hajrudinom Kozarevićem i Nedimom Mahmutovićem.

Na sastanku je zvanično dogovoreno da od danas SUND BIH u punom kapacitetu sa svim svojim članstvom pristupa SDP-u BIH, te je data puna podrška SDP-u BIH na putu okupljanja lijevih i građanski orijentiranih političkih subjekata u BIH, istinski opredijeljenih suprotstavljanju rastućem nacionalizmu, antidržavnom djelovanju i općoj apatiji u društvu, saopćio je SDP BiH.

Ovom prilikom je još jednom potvrđeno da je SDP BIH, kao najstarija politička partija i jedina istinska ljevičarska partija u BIH, uvijek otvarala vrata svim ljudima koji su spremni graditi bolju državu Bosnu i Hercegovinu na principima slobode, jednakosti, solidarnosti i antifašizma, i da će to činiti i u narednom periodu.

#BiH #SDPBIH #SUNDBiH #UjedinjenjeLjevice #Živinice