Članak

Tematska sjednica Parlamenta FBiH o stanju u Zavodu Pazarić

Saluć se neće moći obraćati

(Patria) - Predstavnički dom Parlamenta Federacije danas 4. decembra držat će tematsku sjednicu o stanju u Zavodu u Pazariću. Odlučeno je tako na Kolegiju, a nakon što su prvotno danas zastupnici odbili raspravljati o ovoj temi I to nakon šokantnih fotografija koje je objavila Sabina Čudić iz naše stranke. 

Bili su zaduženi i odbori da danas prikupe sve relevantne informacije o Pazariću.

Nakon fotografija iz Zavoda Pazarić, na kojima se vide svezani štićenici, a koje je u javnost iznijela Sabina Ćudić iz Naše stranke uslijedile su mnogobrojne reakcije, kako domaćih tako i stranih udruženja  izvaničnika. 

Prvo je direktor ustanove Redžep Salić (SBB) izjavio 11. septembra u Federalnom parlamentu da je, kao novoimenovani rukovodilac, zatekao loše uslove za štićenike Zavoda kao posljedicu nemara prethodne uprave, koju je optužio za lažiranje finansijskih izvještaja, čak i za malverzacije tipa trgovine kurbanima. Saliću je zabranjeno da se danas obraća, on je smijenjen, ali je zatrazio smjenu resornog ministra Veska Drljače(SBB) kazavši da on štiti kriminal,

Dva mjeseca kasnije, federalna poslanica Naše stranke Sabina Ćudić objelodanila je 20. novembra na pres-konferenciji fotografije i snimak o djeci vezanih ruku ili zavezane noge za namještaj.

#BiH #ZavodUPazariću #ParlamentFBiH #RedžepSalić #VeskoDrljača