Članak

Saopštenja nisu odluke: Nema nastave više od 40 dana, studenti na ulici

Nastava na ovim fakultetima nije održavana preko 40 dana

SARAJEVO, (Patria) - Nakon što su studenti grupe fakulteta medicinskih nauka najavili protestnu šetnju zbog neodržavanja nastave, iz Naučno-nastavnog vijeća Medicinskog fakulteta stiglo je saopštenje da je donesena odluka o uspostavljanju nastave za studente Farmaceutskog, Stomatološkog i Fakulteta zdravstvenih nauka. Studenti kažu "saopštenje za javnost nije isto što i zvanična odluka".

Protestna šetnja je počela u 11 i 55 sati, a okupilo se preko 400 studenata, kazali su iz policije. Predstavnik studenata Benjamin Halilbašić kazao je da informacija koja je
saopštenje za javnost nije jednaka odluci o uspostavi nastave jer je potreban protokolarni broj i datum kada je donesena odluka da bi ta ista odluka se u fakultetu protokolisala i provela. 

„Neformalnim putem smo pozvani da je obustava nastave prekinuta, što nije način. Nismo mi igračke koje kada ti se dosadi igrati baciš, mi smo studenti koji se isključivo bave naukom, a ne politikom. Oni koji se bave pronalaskom krivca molimo da to i učine", dodao je on. 

Nastava na ovim fakultetima nije održavana preko 40 dana, zahtjev studenata je da budu uključeni u dogovor o načinu nadoknade propuštenih časova. Istaknuo je da studenti ne dozvoljavaju da budu izmanipulisani saopštenjima za javnost zobg čega su i odlučili da protestna šetnja bude organizovana. Zbog održavanja „Mirne šetnje studenata“ u organizaciji Asocijacije Farmaceutskog, Stomatološkog i Fakulteta zdravstvenih studija, izmijenjen je i saobraćaj u centru Sarajeva, u vremenskom periodu od 11.55 do 15.00 sati.

#BiH