Članak

Rokade u institucijama: Košarac i Mitrović u Vijeće ministara, Vulić i Prodanović u Parlament BiH

Dodik je već najavio da će Košarac i Mitrović u Vijeće ministara BiH.

SARAJEVO, (Patria) - Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara od petka obavlja konsultacije sa liderima staranaka koje čine većinu na državnom nivou o budućem sazivu Vijeća ministara.

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a već je otkrio da će dva aktuelna poslanika iz SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i to Staša Košarac i Vojin Mitrović biti kandidati za ministre u novom sazivu Vijeća ministara BiH.

Ukoliko njihov izbor bude potvrđen u Predstavničkom domu, u tom slučaju bi moglo doći do promjene u ovom domu, javila je sinoć ATV.

U ovom slučaju, prema članovima Izbornog zakona, umjesto Staše Košarca dolazi Lazar Prodanović, a umjesto Vojina Mitrovića, Sanja Vulić.

U slučaju da preuzme mandat u Predstavničkom domu, onda se mijenja i sastav Doma naroda. Ukoliko Prodanović odluči da ostane u Domu naroda u Predstavnički dom ulazi Ljubica Miljanović.

Pa tako nije isključeno da bi se u Predstavničkom domu mogle naći dvije žene iz SNSD-a, Sanja Vulić i Ljubica Miljanović iz Trebinja ukoliko Prodanović odbije mandat.  

#BiH #VijećeMinistaraBiH #LazarProdanović #StašaKošarac