Članak

Godišnja konferencija Agencije za prevenciju i koordinaciju borbe protiv korupcije

Na konferenciji će biti prezentiran Nacrt strategije za borbu protiv korupcije 2020. - 2024. i ukazano na potrebu da se profesionalizuju tijela za sprečavanje korupcije.

SARAJEVO, (Patria) - Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, uz tehničku podršku EU i finansijsku pomoć Delegacije EU, organizovat će u ponedjeljak u Sarajevu godišnju konferenciju na Međunarodni dan borbe protiv korupcije, 9. decembra.

Na konferenciji će biti prezentiran Nacrt strategije za borbu protiv korupcije 2020.-2024. i ukazano na potrebu da se profesionalizuju tijela za sprečavanje korupcije, da bi se omogućila efikasna borba protiv korupcije na svim nivoima vlasti u BiH.
Također, na konferenciji će biti uručena priznanja za učenike osnovnih i srednjih škola, po javnom pozivu o temi “Pokloni pričaju“.
Osim toga, bit će najavljeno raspisivanje javnog poziva za odabir najboljih antikorupcijskih ideja studenata iz BiH.
Konferencija će okupiti predstavnike relevantnih institucija svih nivoa vlasti u BiH, te predstavnike EU i diplomatskog kora u BiH, međunarodnih i regionalnih organizacija i inicijativa koje djeluju u BiH, predstavnike država regije i organizacija civilnog društva.
Početak konferencije zakazan je u 9.00 sati.
 

#BiH #BiH #ParlamentarnaSkupštinaBiH #MeđunarodniDanBorbeProtivKorupcije