Članak

Dom zdravlja Stari Grad: Od sljedeće godine usluge u novim, renoviranim prostorijama

Očno odjeljenje se sa prizemlja premješta na I sprat, a u prizemlju ostaje ORL.

SARAJEVO, (Patria) - Završava se rekonstrukcija Doma zdravlja Stari Grad čiji je investitor Općina Stari Grad i za što je uloženo skoro dva miliona konvertibilnih maraka kreditnih sredstava (plus PDV). Prema informacijama općinskog Tima za implementaciju kapitalnih projekata, u Domu zdravlja obavljaju se završni molerski radovi i ugrađuju stakla na ulaznim portalima. U unutrašnjosti je većina radova završena i ostala je ugradnja još desetak vrata na prostorijama, za što se čeka završetak radova na postavljanju podova.

Preostalo je još i vanjsko uređenje, potrebno je uraditi sanaciju stepeništa na ulazu u Dom zdravlja, te sanaciju postojećeg potpornog zida. Svi radovi završit će se do kraja ovog mjeseca, te je izvjesno da će građani od sljedeće godine usluge Doma zdravlja dobijati u novim, renoviranim prostorijama. Dom zdravlja sagrađen je ’60-ih godina i nikada nije urađena njegova kompletna sanacija. Imao je dotrajalu i neefikasnu stolariju, kao i krov, a najveći problem je bio nedostatak prostora zbog povećanja broja pacijenata.

Iz tog razloga na objektu je nadograđeno sjeverno i južno krilo, pa sada Dom zdravlja ima devet novosagrađenih prostorija. Doći će i do izmjene u rasporedu odjeljenja u odnosu na prethodno stanje. Ubuduće će odjeljenje pedijatrije biti na II spratu Doma zdravlja, u novim nadograđenim prostorijama. Ranije je pedijatrija bila u prizemlju, a sada se u prizemje izmješta laboratorija koja je inače bila na I spratu. U prizemlju će biti i nova čekaonica gdje je također urađen i tzv invalidski ulaz. Očno odjeljenje se sa prizemlja premješta na I sprat, a u prizemlju ostaje ORL.

#BiH