Članak

Predstavnički dom FBiH o budžetu za 2020. godinu i izmjenama Zakona o doprinosima

Dnevni red proširen određenim tačkama.

SARAJEVO, (Patria) - Federalni zastupnici danas će u parlamentarne klupe, a sudeći po najavljenom dnevnom redu pred njima će se nači prilično važne teme za život u Federaciji Bosne i Hercegovine. 

Sjednica počinjr u 10 sati, a planirana je u dvodnevnom terminu.  

Na predloženom dnevnom redu za 9. redovnu sjednicu nalaze se Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trezoru u FBiH, Prijedlog Zakona o izmjenama Zakona o doprinosima,
Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetima u FBiH, Prijedlog Budžeta FBiH za 2020. godinu, Prijedlog Zakona o izvršavanju Budžeta FBiH za 2020. godinu, Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2020. godinu i procjenu plana za 2021. i 2022. godinu i Odluku o izvršavanju Finansijskog plana Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2020. godinu, Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine za 2020. godinu i Odluku o načinu izvršavanja Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za 2020. godinu, te Prijedlog Finansijskog plana-Budžeta FERK-a za 2020. godinu.

Iz Predstavničkog doma FBiH navode da će ovaj dnevni red biti dopunjen i ovim tačkama: Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju, Informacija o produženju važenja Srednjoročne strategije razvoja poljoprivrednog sektora u FBiH za peridod 2015. – 2019. godine do kraja 2020. godine, Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na izmjene i dopune Finansijskog plana Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2019. godinu, te Prijedlog Odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju Projekta Živinice regionalna deponija za kruti otpad.

#BiH #ParlamentFBiH #Budžet #PredstavničkiDom