Članak

Novčana pomoć porodici Šahović, uskoro sanacija kuće izgorjele u požaru

Prilikom ranije posjete u stanu u koji je ova porodica smještena, Azra se prisjetila nemilog događaja kada su u požaru sve izgubili.

SARAJEVO, (Patria) - Azri Šahović kojoj je prije desetak dana izgorjela kuća u starogradskoj ulici Boguševac broj 36 je u ime načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, Safija Šehović pomoćnica za boračko – invalidsku i socijalnu zaštitu uručila novčanu pomoć.

Ranije su, prema nalogu općinskog načelnika Hadžibajrića, Azra i njene tri kćerke smještene u stan u zgradi za porodice u stanju socijalne potrebe, u Čadordžinoj ulici. U ovom će stanu boraviti do završetka adaptacije njihove kuće i dok ne bude uslovna za stanovanje.

Po hitnoj proceduri pokrenuta je i sanacija krova na kući koja je stradala u požaru. Kako kaže Azra, rekonstrukcija krova se odvija punom parom. Grede su već postavljene i sada se izvode pripremni radovi za postavljanje lima.

„Vjerujte mi da nema riječi kojima bih se mogla svima zahvaliti, a posebno Općini Stari Grad i načelniku Hadžibajriću. Istog momenta su nam Općina, ali drugi dobri ljudi pritekli u pomoć. U stanu gdje sada boravimo imamo sve, čak i više nego što smo prije imali“, ispričala je Azra.

Posebno raduju njene riječi da su ovu porodicu već kontaktirali predstavnici pojedinih firmi koje će im sanirati i unutrašnjost kuće, te sagraditi kupatilo koje dosad nisu imali.

„Cijeli život se borim da djecu izvedem na pravi put i hvala Bogu u tome sam uspjela. Sve što radim, radim za njih. Najvažnije mi je da nijedna nije povrijeđena. Ali ipak veliko hvala svima, jer bez pomoći mi bismo teško krenuli dalje kroz život“, kazala nam je Azra.

Prilikom ranije posjete u stanu u koji je ova porodica smještena, Azra se prisjetila nemilog događaja kada su u požaru sve izgubili.

„Sve se odigralo velikom brzinom, za svega pola sata. Mi smo najčešće tokom dana boravili u maloj sobi u prizemlju kuće, zbog grijanja. Pošto nas četiri nismo mogle sve spavati u toj sobici, prespavali bi na spratu. Te noći sam naložila vatru da se malo zagrije soba na spratu i sišla u prizemlje. Dalje ne znam šta se desilo, zaista ne znam... sreća je naša što nismo zaspale prije požara“, ispričala je Azra.

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je humanitarni broj za pomoć ovoj porodici, a pozivom na 17021 donirate 2 KM. Na FB stranici udruženja Pomozi.ba mogu se naći i brojevi računa na koje se može uplatiti pomoć za porodicu Šahović.

#BiH