Članak

Predstavnički dom FBiH: Prvo šesta vanredna, pa deveta redovna sjednica

U toku je zastupnički sat za zastupničke inicijative i prijedloge.

SARAJEVO, (Patria) - Kolegij Predstavničkog doma Parlamenta FBiH odlučio je da se danas održi prvo šesta vanredna, a potom 9. redovna sjednica.

Na vanrednoj sjednici bit će razmatrani: Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o novčanim podrškama u poljoprivredi i ruralnom razvoju, hitni postupak, Informacija o produženju važenja Srednjoročne strategije razvoja poljoprivrednog sektora u FBiH za peridod 2015. – 2019. godine do kraja 2020. zodine, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na izmjene i dopune Finansijskog plana Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2019. godinu. 

Također, na vanrednoj sjednici zastupnici će razmatrati Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju Projekta Živinice regionalna deponija za kruti otpad, Prijedlog odluka o izmjeni Odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju Projekta Poboljšanje energetske efikasnosti u JU Kantonalna bolnica Zenica, te Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o zajmu i Projektu između Kreditanstalt fur Wiederaufbau Frankfurt na Majni i Bosne i Hercegovine i Federacije BiH i Javnog preduzeća Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar za realizaciju Projekta rehabilitacija i modernizacija crpno-akumulacijske hidroelektrane Čapljina.

U nastavku današnjeg i vjerovatno sutrašnjem dijelu zasjedanja Predstavničkog doma, bit će održana deveta redovna sjednica, na kojoj je planiran sljedeći dnevni red. 

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trezoru u FBiH – hitni postupak, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o doprinosima – hitni postuapk, Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetima u FBiH -  hitni postupak, Prijedlog Budžeta FBiH za 2020. godinu – hitni postupak, te Prijedlog zakona o izvršavanju Budžeta FBiH za 2020. godinu – hitni postupak.

Zastupnici će također razmatrati i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2020. godinu i procjenu plana za 2021. i 2022. godinu i Odluku o izvršavanju Finansijskog plana Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2020. godinu, Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine za 2020. godinu i Odluku o načinu izvršavanja Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za 2020. godinu, kao i 
Prijedlog Finansijskog plana-Budžeta FERK-a za 2020. godinu.

U toku je zastupnički sat za zastupničke inicijative i prijedloge.

#BiH #ParlamentaFBiH #PredstavničkiDomFBiH #Budžet