Članak

Komisija dala preporuku za imenovanje osam ministara i devet zamjenika

Prema Odluci predsjedavajućeg Vijeća ministra BiH, za zamjenike predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH imenovani su Vjekoslav Bevanda i Bisera Turković.

SARAJEVO, (Patria) - Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH na 3. sjednici dala je preporuku Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za potvrđivanje Odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o imenovanju ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Nakon što je razmotrila navedenu Odluku, te obavila intervjue, Komisija je Predstavničkom domu PSBiH predložila potvrđivanje imenovanja sljedećih kandidata za ministre u VM BiH: Bisera Turković, za ministricu vanjskih poslova BiH, Staša Košarac, za ministra spolјne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Vjekoslav Bevanda, za ministra finansija i trezora BiH; Vojin Mitrović, za ministra komunikacija i transporta BiH; Ankica Gudelјević, za ministricu civilnih poslova BiH; Josip Grubeša, za ministra pravde BiH, Fahrudin Radončić, za ministra sigurnosti BiH; Sifet Podžić, za ministra odbrane BiH.

Komisija je Predstavničkom domu predložila i potvrđivanje imenovanja sljedećih kandidata za zamjenike ministra: Josip Brkić, za zamjenika ministrice vanjskih poslova BiH, Ljilјana Lovrić, za zamjenicu ministra spolјne trgovine i ekonomskih odnosa BiH; Hazim Rančić, za zamjenika ministra finansija i trezora BiH; Nedžad Branković, za zamjenika ministra komunikacija i transporta BiH; Siniša Ilić, za zamjenika ministrice civilnih poslova BiH; Dževad Mahmutović, za zamjenika ministra za lјudska prava i izbjeglice BiH; Nezir Pivić, za zamjenika ministra pravde BiH; Mijo Krešić, za zamjenika ministra odbrane BiH; Mirko Okolić, za zamjenika ministra odbrane BiH.

Prema Odluci predsjedavajućeg Vijeća ministra BiH, za zamjenike predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH imenovani su Vjekoslav Bevanda i Bisera Turković.

#BiH