Članak

Zbog jakog vjetra koji je otpuhao snijeg šestosjed još ne radi

Jutros na Bjelašnici izuzetno hladno, u 8 sati izmjereno -10 stepeni.

(Patria) - Jutros na Bjelašnici izuzetno hladno, u 8 sati izmjereno -10 stepeni. Visina snijega iznosi 26 centimetara. Zbog jakog vjetra koji je otpuhao snježni pokrivač od Heliodroma do
Međustanice šestosjed još uvijek neće raditi. Jučer je po prvi put u historiji pušteno noćno skijanje na Kolijevci.

"Koristimo priliku da se zahvalimo svim skijašima na posjeti. Danas će u funkciji biti liftovi BX i K1 sve do 16 sati", saopćeno je iz ZOI-a.

Na Igmanu -8 stepeni, visina utabanog snijega je 20 centimetara. Danas su u funkciji 2 baby lifta i dvosjedna žičara. Radno vrijeme Ski centra Igman je do 16 sati.

Radno vrijeme za praznike će ostati nepromijenjeno, s tim da će 1.1.2020. godine krenuti sat kasnije pa će tako Ski centar raditi od 9 sati ujutro. U suradnji sa GRAS-om svaki dan od januara autobus će saobraćati iz Sarajeva do Bjelašnice, sa polaskom u 9 sati iz ulice Franje Račkog, a povratak u 15:30 sa Bjelašnice. Nakon raspusta linije će do 1.4.2020. godine saobraćati subotom i nedjeljom. U saradnji sa Centrotransom u januaru autobus vozi iz Sarajeva do Bjelašnice, sa polaskom ispred Vijećnice u 8:30 i povratkom u 16 sati sa Bjelašnice. Nakon raspusta do 1.4.2020.
godine autobus će voziti u danima vikenda. 

#BiH