Članak

ZASJEDA PREDSTAVNIČKI DOM FBiH Mikuliću i Arapoviću verifikovani mandati

Arapović i Mikulić položili su potom zakletvu. 

SARAJEVO, (Patria) - U Sarajevu je počela 10. redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH. 

Na početku su verificirani mandati novim zastupnicima Adisu Arapoviću (SBB) i Mariu Mikuliću (HDZ BiH), koji u Predstavnički dom ulaze umjesto Muniba Jusufovića i Mije Krešića, a koji su otišli na druge pozicije. 

Arapović i Mikulić položili su potom zakletvu. 

Na predloženom dnevnom redu današnje sjednice Predstavničkog doma FBiH su prijedlozi zakona o visini stope zatezne kamate – hitni postupak, zakon o izmjeni Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje u FBiH – hitni postupak, zakon o specijalnoj edukacijsko-rehabilitacijskoj, logopedsko-audiološkoj i socijalno-pedagoškoj djelatnosti, predlagač: Meliha Bijedić -  hitni postupak,te zakona o porezu na ugljovodonike u FBiH – skraćeni postupak.

Zastupnici bi trebali razmatrati i Prijedlog zakona o posebnom registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela protiv spolne slobode i morala prema djeci i maloljetnicima u FBiH, predlagač: Lana Prlić – skraćeni postupak, te Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o drumskom prijevozu u FBiH, predlagač: Irfan Čengić – skraćeni postupak.

U proceduri bi se trebali naći i nacrti zakona o građevinskom zemljištu u FBiH, zakona o reprodukcionom materijalu šumskog i ukrasnog drveća i grmlja, programa rada Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i program prestrukturiranja elektroenergetskog sektora u FBiH.

Na dnevnom redu je i prijedlog Odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekta Javni prijevoz Sarajevo – Dio 2. 

Danas bi trebali biti razmatrani izvještaji o radu i poslovanju RTV FBiH za period od 2014. do  2017. godine.

U toku su zastupnička pitanja. 

#BiH #ParlamentFBiH #PredstavničkiDomFBiH