Članak

Čestitke povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Budimo ponosni na to što smo građani međunarodno priznate države i neka nas to ohrabri da čuvamo i gradimo Bosnu i Hercegovinu, našu voljenu domovinu.

SARAJEVO, (Patria) - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić čestitao je, u ime Vlade Federacije BiH i svoje lično, svim građanima Bosne i Hercegovine 1. mart - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

"Dragi Bosnaci i Hercegovci, zahvaljujući odluci od prije 28 godina, živimo slobodni u nezavisnoj državi. Te 1992. godine smo se opredijelili da Bosna i Hercegovina bude samostalna, suverena i cjelovita, država ravnopravnih naroda i građana. Naš je trajni zadatak da svakodnevno pokazujemo i potvrđujemo odanost državi i spremnost za čuvanje onog za šta smo se zalagali, a učimo tome i naše mlade. 

Budimo ponosni na to što smo građani međunarodno priznate države i neka nas to ohrabri da čuvamo i gradimo Bosnu i Hercegovinu, našu voljenu domovinu.

Svim građanima Bosne i Hercegovine želim sretan 1. mart jedan od najvažnijh datuma u dugoj i bogatoj historiji naše države", poručio je premijer Novalić.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić uputio je čestitku svim građanima BiH povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

"Bosna i Hercegovina je u svojoj historiji prolazila kroz brojne izazove, ali su uvijek njeni narodi i građani uspjevali da očuvaju duh zajedništva i suživota. Danas je naš zajednički cilj da Bosnu i Hercegovinu, kao modernu i demokratsku državu, priključimo evropskoj porodici država i tako osiguramo boljitak za sve njene građane i buduće naraštaje. To možemo postići uz jačanje zajedničkih vrijednosti i uvažavanje naših različitosti. Sretan Dan nezavisnosti", navodi se u čestitki ministra Radončića.

I sekretar Zajedničke službe Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kenan Vehabović čestitao je svim građanima Prvi mart – Dan nezavisnosti Bosne i
Hercegovine. Čestitku sekretara Vehabovića prenosimo u cjelosti. 

„Svim građanima Bosne i Hercegovine želim čestitati Prvi mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, naše države i jedine nam domovine. Odluka da Bosna i Hercegovina bude nezavisna i slobodna zemlja ravnopravnih naroda i građana bila je, jeste i ostat će dio naše historije, ali i naše sadašnjosti i budućnosti. Uvjeren sam da ćemo, čuvajući naše historijske tekovine, našu nezavisnost i našu državnost, biti u stanju da rješavamo probleme i krize i da svim našim građanima ponudimo bolju i sretniju budućnost“, kaže se u čestitki Vehabovića.

#BiH