Članak

Prva tri oboljela pacijenta u Hrvatskoj negativna na koronavirus

Ako se i drugi uzastopni nalaz pokaže negativnim u roku od 48 sati će biti otpušteni iz bolnice. 

(Patria) - U Hrvatskoj su sinoć potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom tako da je dosad zaraženo 19 ljudi. Nacionalni stožer civilne zaštite sastao se s premijerom u Vladi i odlučio uvesti nove mjere, od sutra se u Istri zatvaraju škole i neće biti nastave. Stožer bi danas trebao razmotriti prijedlog i da se u zemlji zabrane sva okupljanja više od sto ljudi.

Pod mjerama samoizolacije u Hrvatskoj je trenutno je 5.900 ljudi. Epidemiolozi prate njihovo stanje.

"Jučer smo imali 168 kontakata pod intenzivnim praćenjem. Bit će ih još puno više, obzirom na tri novozaražena", izvijestio je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska kako je djevojčica iz Zagreba koja pohađa školu u Vrbanima negativna na koronavirus. Potvrdio je i da su prva tri oboljela pacijenta u Hrvatskoj negativni na koronavirus. Ako se i drugi uzastopni nalaz pokaže negativnim u roku od 48 sati će biti otpušteni iz bolnice. 

Središnja Kina u četvrtak bilježi sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, uključujući šest slučajeva izvana, a u pokrajini Hubei potvrđeno je osam novih slučajeva i to je prvi put jednoznamenkasti broj novozaraženih. 

Od deveti sati u Banskim dvorima održava se sjednica Vlade RH. Glavna tema jest situacija s koronavirusom u Hrvatskoj. Objavit će posljednje informacije o aktualnom stanju i poduzetim aktivnostima. 
 

#Region