(Patria) – Dok se i mali i veliki biznisi diljem Amerike grčevito nastoje održati u postojećoj sveopćoj blokadi uzrokovanoj korona virusom, jedna slastičarna je izbjegla trajno zatvaranje i čak doživljava uspon zahvaljujući dobroj ideji njene kreativne vlasnice.
Slastičarna 'Butter&' vlasnice Amande Ngyen u San Francisku obično kreira, pravi i dostavlja torte za vjenčanja, rođendane i slična događanja. Sada isključivo radi - 'karantin torte'.
Male torte za jednu do dvije osobe koštaju 50 dolara i dolaze s porukom 'peri ruke' i 'ne diraj lice'. Najviše se traže okusi čokolade, jagode i slanog karamela.
Vlasnica slastičarne koja radi tek pet godina, spremala se da trajno zatvori svoj mali biznis nakon što potroši zadnju, jednomjesečnu rezervu.
A onda je na Instagramu napisala ključnu rečenicu – 'jedini način da opstanete je da na nov način stvorite vrijednost za vaše klijente, za sadašnji trenutak'. A taj sadašnji trenutak je pandemija.
'Pretvaraj se da si introvertan' s okusom pistacija
Amanda kaže da ljudi kupuju njene torte da bi ih slali jedni drugima, čak i ako ih ne mogu zajedno jesti. 'U vremenima društvene izolacije i straha, pomoći će nam ljudska povezanost, geste ljubavi, i hrana za dušu', tvrdi ova mlada i kreativna žena.
Popularne karantin-torte 'Peri ruke' i 'Ne diraj lice'
Ona je prve karantin-torte plasirala u nedjelju, a samo dan kasnije slastičarna Butter& je proslavljala najuspješniji dan otkako je otvorila svoja vrata prije pet godina.
Amanda ohrabruje i druge pekare i slastičarne da kreiraju vlastitu jedinstvenu verziju torti za karantin kako bi održali biznise.