Članak

Može li neko narediti zabranu mumlanja zvaničnika kroz maske putem Skype-a

Razumijem naredbu da se nose maske, zbunjuju me savjeti ljekara da nije dobro da zdrava osoba nosi masku,

Piše: Amina Čorbo-Zećo


Razumijem naredbu da se nose maske, zbunjuju me savjeti ljekara da nije dobro da zdrava osoba nosi masku, a maske sagovornika na TV stanicama dok govore putem Skypa me izluđuju!

Tako jutros pokušavam razumjeti direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka koji je govorio za emisiju Newsroom te odgovorio na pitanje da li će biti ublažena mjera zabrane kretanja mlađih do 18 i starijih od 65 godina.

Isti onaj Solak koji je gostovao na Face TV uživo, metar od Senada Hadžifejzovića bez ikakve zaštite, zato me jutrošnja maska iznenadila. Zna li Solak nešto što mi ne znamo. 

S druge strane niz drugih zvaničnika šeta ulicama bez maske, a kad trebaju gostovati putem Skypea mumljaju nam s TV ekrana. 

I tako jedva razumjeh, ali nekako uspjeh da će biti sjednica Federalnog štaba civilne zaštite gdje će se razmatrati novi set mjera, odnosno analiza do sada donesenih, odnosno kako je Solak istakao, da li se neka od tih naredbi može promijeniti. Istakao je kako će se posvetiti tome posebna pažnja.

Istakao je Solak i da po informacijama sa terena, građani poštuju naredbe. Ne znamo da li će se danas naredbom narediti skidanje maski kada razgovarate putem aplikacije Skype, čisto da razumijemo one koji nam naređuju.

#BiH