Članak

U petak, subotu i nedjelju zabrana kretanja od 12.00 do 5.00 sati u RS

 Štab je donio je zaključak kojim se zabranjuje kretanje

(Patria) - Prvog maja i u dane vikenda neće biti moguće kretanje građana u popodnevnim i noćnim časovima, odlučio je juče Republički štab za vanredne situacije. Članovi Štaba građane pozivaju da poštuju odluku i najavljuju stroge kontrole.

Povećanje broja novoinficiranih virusom korona, navike kojih se većina teško oslobađa u slavljeničkoj atmosferi i zabrinjavajući broj lica bez maski i rukavica opredijelila je Štab u RS da posegne za još jednom zabranom kretanja, koja se odnosi na cijelu teritoriju Republike Srpske.

 Štab je donio je zaključak kojim se zabranjuje kretanje od petka - 1. maja od 12.00 časova do subote u 05.00 i subote od 12.00 do nedjelje u 05.00, te od nedjelje u 12.00 do ponedjeljka u 05.00 časova.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić kaže da su ovakve odluke nužne u periodu pogoršanja epidemiološke situacije, koji je uslijedio nakon ohrabrujuće sedmice. Šeranić je ponovio da su smanjenje broja kontakata, fizičko odstojanje i povećana lična higijena najbolja zaštita.

"Mislim da treba da ispoštujemo odluke i da ne idemo u inat tim odlukama, jer to svakako nije dobro. Očekujem da ćemo se ponašati kako treba", kaže ministar, prenosi RTRS.

 

#BiH