Članak

Višković najavio policijske patrole na entitetskoj liniji

Pred nama su prvomajski praznici, a u RS i FBiH su donesene drugačije mjere kada je riječ o kretanju građana.

SARAJEVO, (Patria) – Premijer bh. entiteta Republika Srpska Radovan Višković najavio je postavljanje policijskih patrola na entitetskoj liniji sa FBiH ako vide da će se epidemiološka situacija iz FBiH prenijeti u RS.

“Ovo nije priča o stavljanju punktova i slično. Dok su funkcionisali karantini, nije bilo nikakvih punktova. Mi samo želimo da zaštitimo zdravlje naših građana. Molim nadležne u FBiH da razmisle o odlukama koje donose. Čak i struka u FBiH se ne slaže s ukidanjem karantina i odlukama koje su tamo donesene. Mi u RS uvijek slušamo struku”, kazao je Višković za Nezavisne novine.

Pred nama su prvomajski praznici, a u RS i FBiH su donesene drugačije mjere kada je riječ o kretanju građana. U RS je na snazi zabrana kretanja 1., 2. i 3. maja od 12 do 5 sati, dok je u Federaciji omogućeno kretanje do 22 sata kada nastupa zabrana do 5 sati ujutro i primjenjivat će se 1., 2. i 3. maja. U FBiH je zabranjeno kretanje starijih od 65 i mlađih od 18 tokom petka, subote i nedjelje.

Jedna takva situacija već je zabilježena 11. aprila kada su policijske patrole MUP RS zaustavljale automobile iz FBiH vraćali ih i pisali kazne od 500 KM iako bi samo tranzitirali kroz RS. 

#BiH