Članak

Akcija SIPA-e: Ukrajinac krijumčario migrante

skladu sa članom 66. Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, privremeno je oduzeto navedeno putničko motorno vozilo

(Patria) - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Prozor-Rami lišili slobode jedno lice, državljana Ukrajine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo krijumčarenje ljudi.

"Postupajući po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici SIPA-e su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, pretresli osumnjičenog i putničko motorno vozilo kojim je upravljao, te tom prilikom otkrili osam krijumčarenih lica za koje je provjerama utvrđeno da su državljani Islamskih Republika Afganistan i Pakistan. 

U skladu sa članom 66. Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, privremeno je oduzeto navedeno putničko motorno vozilo za koje postoje osnovi sumnje da je korišteno
prilikom organizacije prevoza migranata, kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Osumnjičeno lice privedeno je u prostorije SIPA-e i nad njim se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, uz odgovarajući izvještaj, biti predato u nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine", kažu iz SIPA-e.

#CrnaHronika