Članak

Tegeltija čestitao Praznik rada: Ojačati domaće firme, sačuvati i vratiti radna mjesta

Neće biti lako, ali neke privilegije moraju postati prošlost, a solidarnost naša sadašnjost i budućnost.  

SARAJEVO, (Patria) - Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija povodom 1. maja - Međunarodnog praznika rada, uputio je čestitku sindikatima, radnicima i građanima u Bosni i Hercegovini.
 
„U ime Vijeća ministara BiH i u svoje ime, čestitam svima Međunarodni praznik rada, koji ove godine obilježavamo u vrijeme globalne pandemije uzrokovane virusom korona. Koristim ovu priliku da zahvalim svima, naročito doktorima, zdravstvenim i svim drugim radnicima, rudarima, poljoprivrednicima i vozačima koji ulažu ogromne napore u ispunjavanju trenutnih prioriteta da sačuvamo ljudske živote i obezbijedimo da naši građani imaju sve što je potrebno. Zahvaljujem i građanima koji odgovornim ponašanjem pomažu društvu u savladavanju izazova. 
 
Naši daljni prioriteti su pokrenuti privredne aktivnosti, ojačati domaće firme, sačuvati i vratiti radna mjesta. Svi nivoi vlasti, u skladu sa definisanim nadležnostima, morat će učestvovati u ostvarivanju ovih prioriteta. Neće biti lako, ali neke privilegije moraju postati prošlost, a solidarnost naša sadašnjost i budućnost.
 
Pozivam sve građane  da se i u vrijeme praznika pridržavaju mjera nadležnih organa o zaštiti kako bismo se što prije vratili ekonomskim temama i stvorili uslove da svaki radnik može dostojanstveno živjeti od
svog rada. U ostvarivanju ovog cilja u Vijeću ministara BiH imate iskrenog partnera.
 
Uvjeren sam da ćemo pobijediti aktuelnu krizu, ne samo mi nego i cijeli svijet, i uz podršku svih građana iskreno vjerujem da ćemo naredne godine u ovo vrijeme biti jači“, navodi se u prvomajskoj čestitki predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije.

#BiH