Članak

Policija će tokom praznika kontrolisati izletišta i poštivanje mjera zabrane

Kada je riječ o provjeri poštivanja kućne izolacije u 4 slučaja je prekršena mjera o čemu su upoznati nadležni inspekcijski organi. Jedna osoba je smještena u prinudnu izolaciju.

SARAJEVO, (Patria) - Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP KS podsjetio je danas na mjere zabrane za građane koje su na snazi kao i one koje su donesene za predstojeći praznik. Kazao je da zabranjeno okupljanje više od 5 osoba na jednom mjestu. Zabranjeno je kretanje između 22 i 05 sati u dane 1., 2. i 3. maja.

"Policijski službenici Uprave policije poduzet će pojačane aktivnosti na kontroli poštivanja svih neredbi kako bismo dopinijeli spriječavanju širenja virusa. Bit će pojačane policijske aktivnosti kako na putevima, trgovima, tako i na izletištima u KS. Apelujemo na građane da se prdržavaju naloženih mjera civilne zaštite kao i naredbi policijskih službenika", kazao je Hadžiabdić.

U posljednja 24 sata zbog kršenja naredbe o obaveznoj socijalnoj distanci i nekorištenja maske ili drugog prigodnog predmeta prekršajno su sankcionisane 53 osobe. Obavezno je korištenje zaštitne opreme te će i dalje biti vršene kontrole.

Kada je riječ o provjeri poštivanja kućne izolacije u 4 slučaja je prekršena mjera o čemu su upoznati nadležni inspekcijski organi. Jedna osoba je smještena u prinudnu izolaciju u Studentski dom na Bjelavama. 

#BiH