Članak

Tužilaštvo BiH predložilo Sudu BiH pritvor od 30 dana za Novalića, Solaka i Hodžića

Tužiteljski tim nastavlja rad na predmetu.

SARAJEVO, (Patria) - Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužiteljski tim Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana za osumnjičene Solak Fahrudina, Hodžić Fikreta, Novalić Fadila, saopćeno je danas u 16 sati iz Tužilaštva BiH.

 "Nakon što su osumnjičeni od strane SIPA, predati tužiteljima iz tužiteljskog tima, prema Sudu BiH, upućen je prijedlog za određivanje mjere pritvora. Tužiteljski tim nastavlja rad na predmetu", kratko je saopćeno. 

Skoro dva dana ni iz SIPA-e ni iz Tužilaštva BiH nema zvaničnih informacija za koja krivična djela se njih trojica sumnjiče.

Nakon što su sva trojica ispitana u SIPA-i nakon čega im je u noći sa četvrtak na petak rečeno da su lišeni slobode te su prenoćili u SIPA-i, u kasnim popodnevnim satima u petak su prebačeni u Tužilaštvo BiH.

U proteklih mjesec dana SIPA-e je izvršila više pretresa u federalnim institucijama, kao i u prostorijama Srebrene maline, te je izuzeta dokumentacija o nabavci respiratora. Više desetina osoba je ispitano da bi ove tri osobe bile označene kao osumnjičene.   

#BiH