Članak

Propusti Kabineta: Kako je riječ 'genocid' zabranjena u Predsjedništvu BiH?

No, to ne amnestira Kabinet Šefika Džaferovića koji je morao reagirati na ovu „grešku“. 

SARAJEVO, (Patria) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović prisustvovat će sutra na sastanku Organizacionog Odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a“ Srebrenica.

No, u zvaničnoj najavi koja je došla iz Predsjedništva BiH potpuno neprimjereno izbačena je riječ genocid!

Tako su nas izvijestili da Džaferović sutra ide na sastanak Organizacionog odbora ,,Sigurne zone UN-a“ u Srebrenici. Ovaj propust službi, koji im je serviran iz protokola neprihvatljiv je, a kako nam je nezvanično potvrđeno, namjerno je učinjen od kadrova SNSD-a, odnosno osoba koje su zaposlene zahvaljujući Miloradu Dodiku. 

No, to ne amnestira Kabinet Šefika Džaferovića koji je morao reagirati na ovu „grešku“. 

Posebno sada, ove godine kada se obilježava 25. godišnjica od genocida u Srebrenici, a u toku posljednje faze izvršenja istog, kada putem negiranja žele da ovjere ono što su uradili!

18:00 Nakon što je Patria objavila tekst o ovom propustu reagirali su iz kabineta Šefika Džaferovića te su ispravili najavu.

"Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović prisustvovat će sastanku Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima ,,Sigurne zone UN-a“ u Srebrenici", stoji sada na zvaničnoj stranici Predsjedništva BiH.

 

#BiH