Članak

Ministri ignorišu sjednicu Predstavničkog doma PSBiH: Zastupnici ostali bez odgovora!

Saša Magazinović (SDP) kazao je da očito ministri pridržavaju se epidemioloških savjeta oko korona virusa.

SARAJEVO, (Patria) - Zastupnici Predstavničkog doma PSBiH danas su ostali bez odgovora na pitanja, jer ministri, zamjenici jednostavno nisu došli na sjednicu. Svoje odsustvo opravdao je samo predsjedavajući Zoran Tegeltija, a ostali se jednostavno nisu pojavili.

Jedino je Dževad Mahmutović, zamjenik ministra za ljudska prava ponudio odgovor Aidi Baručiji, zastupnici Nezavisnog bloka.

Saša Magazinović (SDP) kazao je da očito ministri pridržavaju se epidemioloških savjeta oko korona virusa. Zastupnik Nenad Nešić (DNS) upitao je koliko je u BiH ušlo migranata, koje su njihove matične države i koliko je njih zatražilo azil.

Zastupnik Zukan Helez (SDP) namjeravao je postaviti pitanje predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji o stvaranju ukupnog BDP-a BiH.

"Koliko u tome učestvuju entiteti i kanroni u FBiH. U svakoj državi postoji statistika koliko učestvuju pojedine regije u stvaranju BDP-a. Prema mojim saznanjima postoje kantoni koji su balast, pa i entiteti. Ovo je početak, a mnogi u BiH će uvidjeti da neki kantoni pa i entiteti nemaju smisla da postoje. Ovom računicom smanjilo bi se s 10 na 5 kantona", istakao je Helez.

Nebojša Radmanović, predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH kazao je da će poslati upozorenje ministrima da moraju prisustvovati sjednicama.

Ovo je svakako pokazatelj odnosa izvršne prema zakonodavnoj vlasti.

#BiH #PSBiH #ParlamentarnaSkupštinaBiH