Članak

Srbijanski mediji tvrde da Brisel sutra šalje ultimatum Srbiji da mora priznati Kosovo

Sagovornici "Večernjih novosti" iz diplomatskih krugova tvrde da Bruxelles preko Lajčaka planira da šefu srbijanskog tima Marku Đuriću preda nacrt sporazuma

(Patria) - Predstavnici administracije EU u Bruxellesu u četvrtak bi Srbiji mogli uručiti ultimatum da prizna Kosovo – objavile su vlastima u Beogradu bliske "Večernje novosti" pozivajući se na "dobro obaviještene diplomatske izvore".

Prema informacijama "Večernjih novosti", delegaciji Beograda koja putuje na razgovore sa posebnim predstavnikom EU-a za zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom i predstavnicima prištinskih institucija u središtu Evropske unije, bit će uručen nacrt sveobuhvatnog sporazuma, koji podrazumijeva de facto priznanje Kosova od strane Srbije.

Sagovornici "Večernjih novosti" iz diplomatskih krugova tvrde da Bruxelles preko Lajčaka planira da šefu srbijanskog tima Marku Đuriću preda nacrt sporazuma sa zahtjevom da ga proslijedi predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Ovaj nacrt je EU napravila bez pregovora s bilo kojom od strana. U tekstu se zahtijeva da Srbija prihvati i članstvo Kosova u UN-u i drugim međunarodnim organizacijama – tvrde "Novosti" pozivajući se na "dobro obaviješteni izvor".

#Region