Članak

Brojne čestitke povodom Kurban bajrama

Povodom velikog muslimanskog praznika, Kurban-bajrama, visoki predstavnik Valentin Inzko uputio je čestitku svim građanima islamske vjeroispovijesti.

SARAJEVO, (Patria) - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija je povodom predstojećeg Kurban-bajrama uputio čestitku poglavaru Islamske zajednice u BiH reisu-l-ulemi Huseinu efendiji Kavazoviću, muftijama, imamima i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u BiH.

„U ime Savjeta ministara i u svoje lično ime upućujem Vam iskrene čestitke povodom nastupajućeg Kurban-bajrama, sa željom da ga provedete u miru, zdravlju i porodičnoj radosti. Neka Vam ovaj praznik donese ličnu i porodičnu radost i sreću, te bude nadahnuće svima nama za međusobno poštovanje, razumijevanje i uvažavanje različitosti“, navodi se u čestitki predsjedavajućeg Tegeltije.

Povodom velikog muslimanskog praznika, Kurban-bajrama, visoki predstavnik Valentin Inzko uputio je čestitku svim građanima islamske vjeroispovijesti u Bosni i Hercegovini:

“Kurban-bajram svojom simbolikom zajedništva, darivanja, požrtvovnosti i brige može poslužiti kao trajna inspiracija svima koji vjeruju u univerzalne ljudske vrijednosti. Solidarnost i briga o onima koji su u bilo kakvoj potrebi, napušteni ili bolesni, ono je što nas definira kao ljude i humaniste. Svim muslimanima u Bosni i Hercegovini želim da bajramske dane provedu u duhu tradicije i običaja, dijeleći svoju sreću sa najbližima, obitelji, komšijama i svim dragim ljudima. Bajram Šerif Mubarek Olsun.“

Čestitku povodom Kurban bajrama uputio je ministar odbrane Sifet Podžić i zamjenici ministra odbrane BiH Mijo Krešić i Mirko Okolić. 

"Svim muslimanima pripadnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji dočekuju i obilježavaju Kurban bajram, zajedno sa zamjenicima ministra Mijom Krešićem i Mirkom Okolićem upućujem iskrene čestitke. Želim da vam predstojeći dani budu radost koju ćete provesti u duhu tradicije i koje ćete podijeliti sa svojim najbližim, u miru, dobrom zdravlju, međusobnom uvažavanju i razumijevanju. Bajram šerif mubarek olsun!"

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori povodom Kurban-bajrama.

"Vama i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori čestitam Kurban-bajram, uz iskrene želje za dobro zdravlje i dalji napredak. Radost prazničnih dana podijelite sa svojom porodicom i prijateljima, ne zaboravljajući one kojima je danas pomoć najpotrebnija, iskazujući humanost i solidarnost. Bajram šerif mubarek olsun", navodi se. 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao Kurban-bajram reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, dijaspori i regiji upućujem najiskrenije čestitke u povodu nastupajućeg Kurban-bajrama.

"Bajramsku radost podijelimo s porodicima, prijateljima i komšijama, kako je to uobičajeno u našoj bosanskohercegovačkoj tradiciji, ali pri tome vodimo računa da ovaj Bajram dočekujemo u vanrednim okolnostima izazvanim pandemijom koronavirusa. Zbog toga pozivam da se i tokom bajramskih blagdana svi zajedno strogo pridržavamo preporuka struke, i tako pokažemo odgovornost i za sebe i za ljude oko nas. Ojačajmo naše jedinstvo, učvrstimo međusobno povjerenje i pokažimo solidarnost, u nadi da ćemo u skorije vrijeme nadvladati i izazov koji je pred nas postavila pandemija koronavirusa. Bajram šerif mubarek olsun!".

#BiH