Članak

SMRT DVA RADNIKA NA STUPU Petorica uhapšenih predati u nadležnost Tužilaštva KS

Jedan od uhapšenih je općinski inspektor Općine Ilidža, dok se preostali dovode u vezu sa pravnim licima koje izvode radove.  

SARAJEVO, (Patria) - Pet osoba koje su lišene slobode tokom jučerašnjeg dana nakon nesreće koja se dogodila na gradilištu na Stupu oko 11:30 u kojoj su dva lica smrtno stradala a treće zadobilo povrede nakon kriminalističke obrade predato je u nadležnost Tužilaštva KS, potvrdio je Mirza Hadžiabdić iz Uprave policije MUP KS. 

Podsjećamo, na mjestu izvođenja građevinskih radova dva radnika smrtno stradala, i to: M. Đ. rođen 1962. godine i E. B. rođen 1994. godine dok je treći radnik, A. M. rođen 1962. godine, zadobio teške tjelesne povrede, te je nakon ukazane ljekarske pomoći otpušten na kućno liječenje.

Osobama lišenim slobode se na teret stavljaju krivična djela "Teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine" iz člana 328 stav 2 Krivičnog zakona FBiH u vezi sa krivičnim djelom "Nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova" iz člana 326 istog zakona.

Slobode su lišeni S.B., rođen 1966. godine, B.H., rođen 1963. godine, U.P., rođen 1969. godine, F.P., rođen 1978. godine i S.A., rođen 1981. godine, svi nastanjeni u Sarajevu. Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, uključujući i identifikaciju odgovornih pravnih lica, s obzirom da je u predmetne građevinske radove uključeno više pravnih subjekata.

Jedan od uhapšenih je općinski inspektor Općine Ilidža, dok se preostali dovode u vezu sa pravnim licima koje izvode radove.  

#BiH