Članak

OGRANIČENO PRISUSTVO Komemoracije Salki Bukvareviću u Sarajevu i Tuzli

U zatvorenom prostoru naredba je da se može okupiti 50 ljudi. 

SARAJEVO, (Patria) - U zgradi Parlamenta FBiH u Sarajevu u 11 sati u subotu će biti održana komemoracija povodom smrti federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića. Bukvarević je preminuo 29. jula od posljedica zaraze koronavirusom na Klinici Podhrastovi. 

Iz Vlade FBiH navode da će zbog aktuelne epidemiološke situacije komemoracija biti održana uz maksimalno poštivanje preporuka i naredbi Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo FBiH (higijensko-epidemioloških mjera) i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

"Uzimajući u obzir ukupnu epidemiološku situaciju i naredbu Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva broj 01-33-4278/20 od 23.7.2020. godine o ograničenom broju ljudi u zatvorenom prostoru, preporučujemo medijima da video, fotografije i tekst s komemoracije preuzmu sa servisa Federalne novinske agencije", saopćeno je iz Vlade FBiH. 

U zatvorenom prostoru naredba je da se može okupiti 50 ljudi. 

Istog dana komemoracija će biti održana i u Tuzli u 15:00 sati u Bosanskom kulturnom centru (Mije Keroševića Guje 3).

Ispraćaj, dženaza i ukop ministra Bukvarevića će biti obavljeni u haremu Džindić džamije u Tuzli u subotu, 1. avgusta/kolovoza 2020. godine, u 16:30 sati.

 

#BiH