Članak

Dolazak nekih igrača još uvijek upitan; Zmajevi se sutra okupljaju u Zenici

Okupljanje nogometne reprezentacije BiH, pred utakmice sa Italijom i Poljskom u Ligi nacija, zakazano je za sutra u Zenici.

(Patria) - Okupljanje nogometne reprezentacije BiH, pred utakmice sa Italijom i Poljskom u Ligi nacija, zakazano je za sutra u Zenici.

Kompletan stručni štab, igrači, kao i administracija koja opslužuje reprezentaciju bit će testirani prije dolaska u Trening kamp, te isto tako i pred polazak u Italiju, kako je predviđeno UEFA Covid-protokolom.

Nažalost, selektor Dušan Bajević je već suočen s brojnim otkazima. Zbog povreda su otpali Besim Šerbečić i Rade Krunić, a Miralem Pjanić jer je zaražen korona virusom. Umjesto njih trojice, naknadno su upućeni pozivi Amiru Hadžiahmetoviću, Luki Menalu i Adnanu Kovačeviću.

To ipak nije sve što se tiče otkaza, jer je jučer Nogometni savez BiH saopštio da Servette nije dozvolio Miroslavu Bajeviću da se odazove selektoru Bajeviću iz razloga što bi po povratku u Švicarsku morao da provede 14 dana u izolaciji. Po novom UEFA protokolu, klub ima to pravo učiniti, piše scsport.

Nezvanično, sutra se ne očekuje ni dolazak dvojice igrača koja nastupaju u hrvatskom prvenstvu, Stjepana Lončara (Rijeka) i Darka Todorovića (Hajduk), zbog istog razloga kao u slučaju Stevanovića. Zasad nije najavljeno da bi Amer Gojak, koji također nastupa u HNL kao član Dinama, mogao imati sličan problem.

Protiv Italije, podsjetimo, naša selekcija igra 4. septembra u Firenci, a tri dana kasnije na Bilinom polju dočekuje reprezentaciju Poljske.

#Sport