Članak

Radunović iz DF-a: Moraćemo da zovnemo nekoga od prijatelja iz opozicija za vlast

Poručio je da se nadaju da će biti pobjednici tj. "jači od DPS-a".

(Patria) - Visoki funkcioner Demokratskog fronta, Slaven Radunović, kazao je da je Koalicija "Za budućnost Crne Gore" osvojila 36,02 odsto glasova na 182.000 prebrojana listića.

"To je za crnogorske prilike ogroman uzorak, očekujemo određena pomjeranja, ali od danas DPS i ostale stranke nijesu vlast", kazao je Radunović.

Poručio je da se nadaju da će biti pobjednici tj. "jači od DPS-a".

"Moramo da razočaramo naše glasače, nećemo moći da formiramo sami vlast, moraćemo da zovnemo nekoga od prijatelja iz opozicija", kazao je Radunović, javlja RTCG

Vladimir Pavićević iz koalicije „Mir je naša nacija“ saopštio je na pres konferenciji da se, prema trenutnim informacijama, opozicija kotira vrlo dobro.

„U centralnom izbornom štabu slivaju se i obrađuju izborni rezultati. Trendovi su dobri, a to znači da u ovom momentu opozicija stoji zaista dobro, a DPS zaista loše. Mi ćemo vrlo brzo saopštiti konačne informacije na preskonferenciji. Možemo reći da opozicija ima istorijsku šansu da razvlasti DPS na svim nivoima i u svim opštinama,“ naveo je Pavićević.

On je rekao da je istorijska šansa, sudeći po trenutnim informacijama, da se, kako je rekao konačno nakon 30 godina razvlasti DPS-a.

„U Nikšiću, Budvi, Kotoru, Herceg Novom, Beranama, Plužinama, DPS je nokautiran, a u Pljevljima je razoren, to su one informacije sa kojima sada raspolažemo“, naveo je Pavićević.

"Pobjeda izvjesna"

Nosilac liste koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić kazao je da je izlaznost na današnjim izborima bila oko 77 odsto, navodeći da to znači da je režim pao.

On se zahvalio građanima na njihovoj požrtvovanosti, istrajnosti i dostojanstvu koje su, kako je naveo, iskazali tokom današnjeg dana.

“Bez obzira na sve što smo prošli tokom ovog ciklusa, gdje je bilo zastrašivanja, i vrlo zapaljive retorike koja je išla ka samo jednom cilju – da smanji izlaznost, ta izlaznost je oko 77 odsto. To znači – režim je pao”, kazao je Krivokapić.

#Region