Članak

DOM NARODA Delegati o zastupljenosti Bošnjaka, Hrvata i Srba u institucijama BiH

Pred poslanicima naći će se i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o sudskim taksama u postupku pred Sudom Bosne i Hercegovine,

(Patria) - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić zakazao je za 8. oktobar 2020. godine sjednicu Doma naroda PS BiH, najavljeno je na stranici Parlamenta BiH.

Na dnevnom redu naći će se 24 tačke, a među kojima je i Specijalni izvještaj o zastupljenosti konstitutivnih naroda i ostalih u institucijama, upravnim organizacijama i regulatornim tijelima BiH, Republike Srpske, Federacije BiH, Brčko Distrikta BiH i kantonima Federacije BiH sa izuzetkom policijsko-sigurnosnih struktura, dostavljen od Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH.

Pred poslanicima naći će se i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o sudskim taksama u postupku pred Sudom Bosne i Hercegovine, Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou Bosne i Hercegovine, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave Bosne i Hercegovine.

#BiH