Članak

Prekinuta sjednica Predstavničkog doma FBiH, postoji opcija da se održi i van Sarajeva

Predsjedavajući Predstavničkog doma Mirsad Zaimović rekao je da nema ništa protiv da se održi sjednica Kolegija na kojoj bi se razmatrao prijedlog Ćudić.

SARAJEVO, (Patria) - Zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić  na 14. sjednici Predstavničkog doma predložila je pauzu, da bi se održala sjednica Kolegija ovog doma, a sve kako bi se osigurali uslovi za održavanje sjednice u normalnom formatu.

Ćudić je kao jednu od opcija navela protestnu notu Državnom parlamentu koji ne dozvoljava da koriste njihove prostorije. 

"Možemo se i dogovoriti da hitno izdvojimo sredstva, kako bi osigurali normalno održavanje sjednica", istakla je Ćudić.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Mirsad Zaimović rekao je da nema ništa protiv da se održi sjednica Kolegija na kojoj bi se razmatrao prijedlog Ćudić.

"Uvažit ću prijedlog kolegice Ćudić, a kako bi se dogovorili oko zaključaka. ovo što se tiče Parlamenta BiH, to je ponižavajuće prema Parlamentu FBiH. Ne znam ima li smisla da se šalju bilo kakva protestna pisma", rekao je Zaimović.

Kolegij ovog doma jednoglasno je donio zaključke: Da je rad na ovakav način postao gotovo nemoguć i da će ubuduće raditi uz fizičko prisustvo zastupnika, konstatovano da amfiteatar Parlamenta ne zadovoljava uslove, zaduženi sekretar i nekoliko zastupnika da ponude više opcija prostora za održavanje sjednice uz pridržavanje epidemioloških mjera. 

Zaimović je i ostale kolege zamolio da dostave prijedloge, a nije isključio mogućnost da se sjednica održi i izvan Sarajeva. 

Sjednica je potom prekinuta, a nastavak uz fizičko prisustvo najavljen u najdalje dvije sedmice ili 13. oktobra, prije 15. redovne sjednice.

#BiH