Članak

Tegeltija i Poš: Nada da će Evropska komisija vrednovati napredak ostvaren u BiH

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija je izrazio nadu da će Evropska komisija vrednovati napredak ostvaren u BiH

(Patria) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Mađarske u BiH Kristijanom Pošom. Na sastanku je razgovarano o evropskim integracijama, jačanju ekonomske bilateralne saradnje, te o aktivnostima koje se provode s ciljem suzbijanja posljedica pandemije Kovida - 19 u BiH.

Predsjedavajući Tegeltija je naglasio posvećenost Vijeća ministara evropskom putu BiH uz poštovanje Dejtonskog sporazuma i puno uvažavanje nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH, te istakao da je u procesu pristupanja EU ostvaren napredak u realizaciji prioriteta, uprkos krizi izazvanoj pandemijom Kovida - 19.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija je izrazio nadu da će Evropska komisija vrednovati napredak ostvaren u BiH, te da će BiH u skorijem periodu dobiti status kandidata za članstvo u EU. Izrazivši zahvalnost na dosadašnjoj pomoći reformskim procesima u BiH, predsjedavajući Tegeltija je ocijenio važnim da BiH ostane među spoljnopolitičkim prioritetima Mađarske i u narednom periodu.

Sagovornici su konstatovali da su politički odnosi dvije zemlje stabilni i bez otvorenih pitanja, te ocijenili veoma važnim djelovanje na intenziviranju ekonomskih odnosa dvije zemlje i unapređenju
investicija.

#BiH