Članak

Gol više Širokog Brijega za poraz Željezničara

Već u narednom opasnom napadu Široki dolazi do novog gola i stavlja tačku na i kada je u pitanju ovaj susret. Jurić dobija duel protiv Miletića i lobuje Erića za 0:2.

(Patria)- Ekipa Širokog Brijega pobijedila je danas na Grbavici Željezničar sa 3:2 u susretu 18. kola Premijer lige BiH. Počelo je s nekoliko polušansi na obje strane, a prvu pravu priliku gosti pretvaraju u pogodak.

Igrao se 14. minut kada Stanić centrira iskosa, a neometani Marić pogađa glavom za 0:1. Široki se nakon tog pogotka nije odlučio povući već nastaviti u istom ritmu a to mu se zamalo isplatilo u 36. minuti kada je Marić imao novu veliku priliku, ali njegov udarac otišao je pored gola.

Željezničar se probudio tek u 40. minuti kada stvara prvu stopostonu šansu. Ermin Zec je istrčao sam pred Miškića, ali mladi golman gostiju mu brani udarac. Odmah potom zaprijetio je i Široki, ali udarac Jovića odlazi pored gola. To je bila velika prilika.

U drugom poluvremenu Široki nije pristajao na to da se povuče pa je opet stvarao neke, istina poluprilike, pred golom Plavih. Prvu veliku šansu u nastavku imao je Željezničar i to preko Hajdarevića, ali udarac je odbranio Miškić.

Samo nekoliko minuta poslije toga novu veliku priliku za domaćina imao je Bekrić, ali nevjerovatni Miškić je opet odbranio. U 80. minuti prijete i gosti i to preko Pervana, ali Erić brani.

Već u narednom opasnom napadu Široki dolazi do novog gola i stavlja tačku na i kada je u pitanju ovaj susret. Jurić dobija duel protiv Miletića i lobuje Erića za 0:2.

To nije bilo sve od gostiju u ovom meču jer je već tri minute poslije Pervan postigao još jedan gol za potpuni potop Željezničara.

Plavi su također uspjeli da postiglu dva gola i to u samom finišu duela kada je već bilo jasno da je sve gotovo. Pogađali su Lendrić i Bojo. Ipak, vremena za čudo nije bilo iako je utisak da bi Željezničar dao još jedan gol da je bilo vremena barem još za napad ili dva.

Široki nakon ovog trijumfa skače na 5. poziciju sa 31 bodom, dok je Željezničar ostao drugi sa pet bodova više od današnjeg rivala.

#BiH