Članak

Fantastičan meč u Banja Luci, Borac i Sarajevo na kraju podijelili bodove

Sve je počelo u 59. minuti kada Handžić ubacuje s lijeve strane.

SARAJEVO, (Patria) - Ekipe Borca i Sarajeva podijelile su bodove u današnjem susretu 18. kola Premijer lige BiH jer su u Banja Luci odigrale 2:2.

Bordo tim krenuo je bolje u meč i odmah stvorio dvije velike šanse preko Hebibovića i Handžića, ali udarac prvog je izblokiran dok je udarac drugog odbranio Pavlović. Borac je taj promašaj kaznio u 20. minuti kada nakon jedne kontre mrežu Kovačevića trese Almedin Ziljkić.

To je bilo sve što se tiče prvog poluvremena. U nastavku vidjeli smo još više uzbuđenja.

Sve je počelo u 59. minuti kada Handžić ubacuje s lijeve strane, Fanimo lijepo prima loptu i smireno je plasira pod noge Pavlovića za izjednačenje.

Sarajevo je odmah nakon toga nastavilo s napadima u pokušaju da potpuno okrene rezultat u svoju korist, ali u jeku istih Borac je zaprijetio i ponovo pogodio.

Jedna lopta došla je do Stojana Vranješa koji šutira sa oko 20 metara i pogaša donji lijevi ugao gola gostujuće ekipe.

Poslije toga novi udarac Sarajevu zadao je njihov igrač Anel Hebibović koji dobija crveni karton i ostavlja igrače na cjedilu.

Bez obzira na to bordo momci se nisu predavali, pravili su pritisak na gol Borca što im se isplatilo u 85. minuti kada Handžić lijepo ostavlja loptu Fanimu, ovaj šutira sa oko 11 metara i matira zaklonjenog Pavlovića za novo poravnanje.

Na kraju se ispostavilo kako je to i konačan rezultat susreta.

Borac nakon ovog remija ima 32 boda i nalazi se na 3. poziciji dok je Sarajevo još uvijek lider sa šest bodova više od Željezničara.

(sportske.ba)

#Sport