Članak

Klub delegata SDP-a o sjednici Doma naroda: Od SDA, HDZ i DF-a ništa bolje i ne možemo očekivati

Klub delegata SDP BiH u Domu naroda FBiH smatra da današnje zasjedanje ovog doma predstavlja još jedan fijasko vladajuće većine

(Patria) - Klub delegata SDP BiH u Domu naroda FBiH smatra da današnje zasjedanje ovog doma predstavlja još jedan fijasko vladajuće većine, za koju je upitno da li uopće i postoji.

“Bahatost oko procedura, manipulacije i sveukupna haotičnost koju nameće koalicija SDA-DF-HDZ vodi Federaciju u još dublju krizu i neizvjesnost. Iako FBiH nema budžet, narodni novac se preko Vlade FBiH praktično neselektivno dijeli i šakom i kapom podobnim udruženjima, firmama i tajkunima.

Dok 80% radnika i preduzeća nisu dobili nikakvu podršku u vrijeme krize, vlast bez usvojenog budžeta stotine hiljada KM dijeli nekim novim malinarima. Opet to čine pod izlikom borbe protiv pandemije. Dok je Parlamentu FBiH ‘padao’ prijedlog budžeta, gotovo istovremeno je potvrđena optužnica protiv premijera FBiH za pljački javnog novca. Umjesto da prva sljedeća vijest bude ostavka federalnog premijera, što bi bio scenario u svakoj državi koja ima normalnu demokratsku vlast, građani FBiH će za upravitelje svojim novcem imati dvoje optuženika za pronevjeru njihovih sredstava.

Nažalost, od SDA, HDZ i DF-a ništa bolje i ne možemo očekivati, ali će zato SDP BiH sa svojim partnerima učiniti sve da ograničimo mogućnosti za dalje štetno djelovanje i krčmljenje javnog novca od optuženičke vlade”, saopćio je Klub delegata iz SDP-a.

#BiH