Članak

Dodik protiv nogometne reprezentacije u Banja Luci, ali želi spasiti Košarkaški savez BiH

No, iako nije pitan, Dodik je sam nastavio odgovor prebacujući se na Košarkaški savez BiH. 

SARAJEVO, (Patria) – Da li ćete podržati inicijativu da fudbalska reprezentacija BiH zaigra u Banja Luci ali i u Mostaru u budućnosti, bilo je pitanje koje je danas predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku postavio novinar N1.  

„Neću podržati. Neka fudbalska reprezentacija igra gdje igra, nema potrebe da igra u Banja Luci. Personalno ko god da je predsjednik Fudbalskog saveza, obavlja tehnička pitanje. Mislim da bi to bi bio događaj visokog rizika i nama to ne treba. Ja nisam navijač reprezentacije BiH nijednog reprezntativnog nivoa, ali kao čovjek nisam imun da čestitam dobre poteze i uspjehe. Neka igraju fudbal, neka pobjeđuju ja navijam za neku drugu reprezentaciju i radujem se kad Srbija pobijedi u bilo kojem sportu“, kazao je Dodik. 

No, iako nije pitan, Dodik je sam nastavio odgovor prebacujući se na Košarkaški savez BiH. 

"Spreman sam da pomognem KS BiH koji ima ozbiljne probleme, ukoliko to hoće moje kolege, to je nekoliko miliona maraka da im saniramo sve probleme i da naložimo određenim strukturama da se to uradi. Košarka treba da se igra i ja s tim nemam nikakav problem", kazao je Dodik.   

#BiH