Članak

Razmotrene mogućnosti za veći angažman Ministarstva kulture i sporta KS na općinskim projektima

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić posjeti je danas općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića.

(Patria) - Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić posjeti je danas općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića.

Tokom sastanka razmotrene su mogućnosti kako da se Ministarstvo kulture i sporta KS više angažuje na projektima usmjerenim na ove oblasti u Starom Gradu.

Ministar Avdić još jednom se zahvalio načelniku Hadžibajriću i za prošlogodišnju podršku održavanju kvalifikacijskog turnira za Evropsko prvenstvo u košarci za muškarce 2022.

„Ova podrška itekako je bila opravdana imajući u vidu da se Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom nad Latvijom po deseti put u svojoj historiji plasirala na Evropsko prvenstvo koje će se održati 2022. godine“, podsjetio je ministar Avdić.

Kako je kazao općinski načelnik mr Hadžibajrić, Općina Stari Grad ulaže značajna sredstva za podršku kulturi i sportu.

„Ta podrška ne ogleda se samo kroz pomoć talentovanim sportistima, prilikom priprema i odlazaka na značajna takmičenja, nego i kroz osiguranje infrastrukture potrebne za razvoj mladih ljudi. U tom smislu, u prethodnom periodu Općina je izgradila brojne sportske sale pri osnovnim školama, ali i sportska igrališta širom Starog Grada. Brojni su i projekti iz oblasti kulture koji se nalaze u programu redovnog finansiranja i podrške koju Općina pruža“, kazao je načelnik Hadžibajrić.

#BiH