Članak

Preminula i treća žrtva udesa kod Mostara

U automobilu su poginuli još kćer i zet

Kadira M. (60) je borbu za život izgubila sinoć, nakon jučerašnjeg udesa u kojem su smrtno stradali njena kćeka i zet, a unuci povrijeđeni...

U mosatrskoj bolnici "Dr. Safet Mujić", sinoć je, malo prije ponoći, od posljedica stravične saobraćajne nesreće, koja se jučer dogodila u mjestu Grabovica, podlegla Kadira M. (60).

Nesretna žena je, kako je za istakao dr. Mehmed Haznadar, šef Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivnu njegu, sa izuzetno teškim tjelesnim povredama, u komatoznom stanju, dovezena u ovu bolnicu, a uprkos silnim naporima ljekara, koji su je i reanimirali, ona je, nažalost, podlegla.

Ona se, podsjećamo, nalazila u vozilu Opel Astra, u kojem su poginuli njena kćerka Jasmina O. i zet Rusmir O, dok su njihova djeca, od devet i 12 godina, povrijeđena i hospitalizirana su u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar i gdje su, za sada, stabilno.

U toj bolnici je i vozačica Audija, M. I. (20), koje je, također, učestvovalo u ovoj nesreći, a koja je sinoć podvrgnuta operativnom zahvatu, nakon što je zadobila teške tjelesne povrede.

#CrnaHronika