Članak

Rad trgovačkih centara i ugostiteljskih objekata u Kantonu 10 ograničen do 21 sat

U slučaju pojave nekih od simptoma kao što su povišena tjelesna temperatura, kašalj, gubitak mirisa ili okusa

(Patria) - Na sjednici Vlade Kantona 10 održanoj u srijedu u Livnu donesen je Zaključak o usvajaju Informacije o epidemiološkoj situaciji covida-19, s prijedlogom naredbi i preporuka  Kriznog štaba Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih.

Ograničava se rad trgovina, trgovačkih centara i ugostiteljskih objekata na području ovog kantona od 21 sat navečer do 5 sati ujutro, a pružanje usluga dozvoljava se u ugostiteljskim objektima u otvorenom i zatvorenom prostoru, samo sjedeća mjesta, uz obavezno pridržavanje preporuka donesenih od strane Zavoda za javno zdravstvo FBiH, uz obavezno pridržavanje razmaka od 1,5 metra, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade Kantona 10.

U slučaju pojave nekih od simptoma kao što su povišena tjelesna temperatura, kašalj, gubitak mirisa ili okusa, preporučuje se osobama sa simptomima, kao i članovima njihovog kućanstva da ostanu kući, te se telefonski jave nadležnom liječniku kako bi dobili daljnje upute.

Vjerskim zajednicama na području Kantona 10 (Rimokatoličkoj crkvi, Srpskoj Pravoslavnoj crkvi i Islamskoj zajednici) preporučuje se da pouče svoje vjernike o važećim higijensko-epidemiološkim mjerama i preporukama.

Preporučuje se također izbjegavanje davanja izraza sućuti ožalošćenim osobama bliskim fizičkim kontaktom i izbjegavanje kućnih žalovanja.

 

#BiH