Članak

Nijemci se sjetili Vlatka Glavaša i njegovog nogometnog umijeća

Glavaš je trenutno u gradu gdje je ispisao svoju nogometnu istoriju.

SARAJEVO, (Patria) - Nekadašnji nogometni reprezentativac BiH Vlatko Glavaš danas je bio tema njemačkih medija. Sjetili su se njemački mediji sjajne izvedbe našeg Glavaša i Makedonca Darka Pančeva u dresu Fortune iz Diseldorfa kojom su tačno prije dvadeset godina pomogli svom klubu da potopi veliki Bajern. Njemački mediji podsjetili su kako je to bio i povod za smjenu sjajnog nogometnog stručnjaka Oto Rehagela s klupe Bajerna.

- Lijepo je kad te ljudi ne zaborave, za rođendan i mnoge druge bitne datume pogotovo vrijeme provedeno u Bundes ligi! Naravno da sam ponosan na to vrijeme u Fortuni, za Patriju je kratko rekao Glavaš.

Naš proslavljeni internacionalac trenutno se nalazi u Diseldorfu s kojim ga je nogomet neraskidivo povezao.

- Naravno da sam vezan za ovaj grad. Tu mi žive djeca, sin Toni i kćerka Nina sa familijom. Imam i unuku Lunu i unuka Mattea, moje prijatelje i mnogo toga lijepog od 1991. godine, rekao je Glavaš.

I ovog puta s radošću su ga dočekali njegovi brojni prijatelji. Ipak je u svom bivšem klubu sa 170 utakmica i 42 postignuta gola Glavaš ostavio značajan trag, a još dublji čini se kao čovjek kojeg zbog toga osim navijača uvažavaju i važni poslovni ljudi.

#Sport