Članak

Vučić kao zabrinut: Nisam siguran da možemo imati apsolutno bezbjedno i mirno okruženje

Nakon samita WPP-a kazao je da je na njega posebno ostavilo utisak ono što je čuo o BiH.

(Patria) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa potpredsjednikom Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem. Vučić je na Instagramu naveo da je imao “prijateljski razgovor” sa Čovićem.

"Razgovarali smo o poštovanju Dejtonskog sporazuma i legitimnim interesima i predstavljanju tri naroda u BiH.", naveo je Vučić.

Nakon samita WPP-a kazao je da je na njega posebno ostavilo utisak ono što je čuo o BiH.

"Neću dalje komentarisati, osim što nisam naročito sretan niti mi je unijelo nadu da ćemo moći da računamo sa sigurnošću na apsolutno bezbjedno i mirno okruženje... Da tako definišem u blagoj formi", rekao je Vučić.

Lider Srbija smatra da su razlike između predstavnika tri naroda toliko velike da ih nikada prije nije primjetio u toj ravni.

"Ono što su govorili predstavnici Hrvata, Bošnjaka i Srba, te razlike nikada nisu bile izraženije, a dugo sam u politici", kazao je.

Uz Vučića današnjem sastanku prisustvovali su i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, lider HDZ-a BiH Dragan Čović, predsjednik PDP-a Branislav Borenović i Ilija Cvitanović (HDZ 1990). Sastanku je prisustvovao i visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt.

 

#BiH