Članak

Bend Karne razdrmao Sarajlije i turiste

Od 13 sati upriličen je niz aktivnosti, a posebna pažnja je bila usmjerena na najmlađe sugrađane kojima su Djeda Mrazovi dijelili poklone. 

SARAJEVO, (Patria) - Prvi dan Novogodišnjeg uličnog festivala Sarajevo koji zajednički organiziraju Vlada KS i Općina Centar je završen koncertom benda Karne koji su razdrmali publiku ispred sarajevske tržnice. 

Od 12 sati upriličen je niz aktivnosti, a posebna pažnja je bila usmjerena na najmlađe sugrađane kojima su Djeda Mrazovi dijelili poklone. 

U subotu, 01. januara 2022. godine nastupit će Almas Smajlović, Dino Đihić, te Sara i Đuro. 

U nedjelju, posljednjeg dana uličnog festivala, u 12:00 sati, program će otvoriti mažoretkinje iz Busovače.

Istog dana, na bini ispred Gradske tržnice, bit će upriličeni performansi zanatlija, Visual POI Spectacle-žongliranje led rekvizitima, a nastupit će i bendovi "Anchy &The Moondogs", "Muki i Emi", te "Rok škola Sarajevo".

Veliki broj turista danas se zabavio u centru grada, a mnogi su iskoristili lijep i relativno topao dan da se upoznaju sa Sarajevom. 

Mnogim turistima ne smeta što nema javnog dočeka Nove godine, a zbog covid mjera koje su relaksiranije nego u ostatku regije Novu godinu će dočekati u nekom od kafića. 

#Lifemagazin