Članak

Gradonačelnica Karić i načelnik Hadžibajrić obišli ekipe dežurnih gradskih službi

Hvala vam, ne samo za ovu prazničnu noć koju provodite radno, nego za svih 365 dana u godini.

SARAJEVO, (Patria) - Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić kojoj je ovo prva Nova godina otkako je u aprilu postala gradonačelnica, zajedno sa načelnikom Starog Grada Ibrahimom Hadžibajrićem posjetila je dežurne gradske službe koje će noć provesti radno i biti na usluzi našim građanima.

"Večeras smo posjetili dežurne službe koje brinu o sigurnosti, zaštiti i zdravlju naših sugrađana i gostiju. Hvala vam, ne samo za ovu prazničnu noć koju provodite radno, nego za svih 365 dana u godini. Želim vam sretne novogodišnje praznike uz, nadamo se, što manji broj intervencija. Sigurna sam da će naša saradnja u 2022. godini biti još bolja", navela je gradonačelnica.

"Ove službe daju ogroman doprinos u brizi za sigurnost i zdravlje naših građana i ovom posjetom im se želimo zahvaliti za sve što čine. Pored onih redovnih posjeta želio sam da gradonačelnica Benjamina Karić i ja večeras posjetimo i našu Policijsku stanicu Logavina i Dobrovoljno vatrogasno društvo Vratnik i poželimo im sretan dolazak Nove godine. Njihov doprinos u stvaranju sigurnog okruženja za građane i pružanju ljekarske pomoći je ogroman i svi smo im zahvalni na tome. Svi su večeras na visini zadatka i poručuju građanima da mogu biti mirni i sigurni u novogodišnjoj noći", naveo je Hadžibajrić. 

Tako su posjetili Hitnu pomoć, PVB Sarajevo, Civilnu zaštitu, Policijsku stanicu. 

 

#BiH