Članak

Delegacija KS u Janji, podrška održivom povratku

Natkriven stadion.

SARAJEVO, (Patria) - Delegacija Kantona Sarajevo, koju su činili ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Ivana Prvulović, ministar kulture i sporta Samir Avdić ,te zastupnici u Skupštini KS Elmedin Konaković i Aljoša Čampara proteklog vikenda posjetila je bijeljinsku Janju, gdje je sa povratnicima razgovarala o svakodnevnim izazovima s kojima se susreću.  

Također, obišli su i uspješnu firmu „Steco centar“, koja zapošljava značajan broj povratnika, te TV Podrinje i javnu kuhinju Fond solidarnosti "Hasna".  

Predstavnici Kantona Sarajevo prisustvovali su i svečanosti povodom otvaranja tribine, nakon izgradnje krova na stadionu FK "Podrinje". Izgradnju je većim dijelom finansiralo Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, u okviru sredstava za pomoć održivom povratku. Stadion je od izuzetnog značaja za povratnike, s obzirom da na njemu trenira više od 100 dječaka i djevojčica. 

Ministrica Prvulović izvela je početni udarac na utakmici omladinskih pogona domaćina FK "Podrinje" Janja i OFK „United“ iz Bijeljine. 

"U okviru svoje nadležnosti Ministarstvo kontinuirano ulaže napore da kreira uslove koji će povratak učiniti održivim u svim segmentima života povratnika, te je Ministarstvo, na osnovu javnog poziva za pomoć održivom povratku, dodijelilo sredstva za potrebne radove na tribini", objasnil je ovom prilikom ministrica Prvulović. 

Upravo zbog ovoga dodijeljena je i Zahvalnica Ministarstvu u ime FK "Podrinje", koju je uručio Vahidin Musemić, legenda bh. fudbala. 

#BiH