Članak

Ceremonija otkrivanja statue Mirze Delibašića pomjerena za 1. juni

Općina Centar obavijestila je građane da će ceremonija otkrivanja spomenika Mirzi Delibašiću biti održana u srijedu 1. juna u 19 sati umjesto večeras.

(Patria) - Općina Centar obavijestila je građane da će ceremonija otkrivanja spomenika Mirzi Delibašiću biti održana u srijedu 1. juna u 19 sati umjesto večeras.

"Organizacioni odbor za podizanje spomenika najboljem sportisti BiH svih vremena Mirzi Delibašiću nakon sagledavanja svih okolnosti donio je odluku da se ceremonija otkrivanja spomenika prolongira za 24 sata.

S tim u vezi, obavještavamo javnost da će svečano otkrivanje spomenika Mirzi Delibašiću biti upriličeno sutra, 1. juna u 19 sati na platou KSC Skenderija", naveli su iz Općine Centar.

Iako nisu obrazložili zašto je donesena odluka o pomjeranju, u javnosti su se pojavile kritike jer je ceremonija i zabava trebala biti održana 31. maja na Dan bijelih traka. S obzirom da je jutros iznenada preminula i zastupnica u Skupštini KS Segmedina Srna-Bajramović donesena je odluka o pomjeranju ceremonije što je sasvim opravdana i ispravna reakcija nadležnih. 

#BiH