Članak

SKANDALOZNO U istom danu Vučić poziva na mir, a SNS-ovci najavljuju 'denacifikaciju Balkana'

Nakon što su uslijedile burne reakcije na njegov prvi Tweet Đukanović je nastavio svoju raspravu te poručio kako će Srbija pomoći svakom "da istjera nacizam".

(Patria) - Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) i zastupnik u Skupštini Srbije Vladimir Đukanović na svom Twitter nalogu napisao je kako mu se čini da će Srbija "biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana". Komentar je uslijedio nakon zaoštravanja odnosa Kosova i Srbije i ukidanja registarskih oznaka KS i korištenje isključivo oznaka RKS.

- Sve mi se čini da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana. Volio bih da griješim - naveo je funkcioner SNS-a na Twitteru.

Nakon što su uslijedile burne reakcije na njegov prvi Tweet Đukanović je nastavio svoju raspravu te poručio kako će Srbija pomoći svakom "da istjera nacizam".

- Umjesto da budu sretni što Srbija ima kapacitet da im pomogne u denacifikaciji, oni se bune protiv iste - napisao je on.

Naime, Rusija je izgovor za napad na Ukrajinu koristila "denacifikaciju". Srbija se nije pridružila sankcijama protiv Rusije. 

Vučić je danas održao press konferenciju na kojoj je pozvao i Albance i Srbe na mir, ali i međunarodnu zajednicu da se uključi kako ne bi došlo do eskalacije. Također je poručio da će Srbija pobijediti. 

Portal istraga.ba u poslijepodnevnim satima objavio je video sa sjevera Kosova u kojem se čuju sirene.

 

Sirene za zračnu uzbunu u Sjevernoj Mitrovici (Sjever Kosova) pic.twitter.com/UXwxsmWjj7

— Istraga.ba (@IstragaB) July 31, 2022
#Region